Summit-ul de Tineret „Generația Unificată, Brașov, 18-20 noiembrie 2015

Fundația Special Olympics din Romania a organizat, în perioada 18-20 noiembrie 2015 , la Brașov, Summit-ul de Tineret „Generația Unificată”, în cadrul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down – etapă esențială spre o viață independentă” proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Evenimentul, a avut loc la Hotel Casa Muresan din Strada Nicopole Nr.54 , și a reunit echipe mixte de tineri cu și fără dizabilități intelectuale, care vor să schimbe comunitatea imediată în care trăiesc prin intermediul unor proiecte de incluziune socială, create și implementate împreună, cu susținerea profesorilor și a părinților. Participanții la eveniment au venit din Cluj-Napoca, Craiova, București, Iași, Târgoviște, Bacău, Petroșani și Brașov. Au fost la summit 26 de elevi și tineri de la: Centrul de Zi „Sfânta Maria” din Cluj – Napoca, Asociația Down- Centrul Educațional „Raluca” Cluj – Napoca, Liceul Pedagogic „Vasile Lupu” din Iași, Colegiul Tehnic de Arte și Meserii „ Constantin Brâncuși” Craiova, Școala Gimnazială „I.G.Duca” Petroșani, Asociația Pollicino Petroșani, Colegiul Național „Matei Basarab” București, Fundația „Mână de Lucru” București, Școala Gimnazială„ Horea” Cluj, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială – Universiatea Babeș Bolyai Cluj, Școala Gimnazială Solonț, Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” Târgoviște, Asociația „Eu Pot” Târgoviște, Asociația „ALDOCET” Băilești. Tinerii au avut alături 10 parinți și însoțitori, 7 profesori și 3 traineri.

La Summit-ul de Tineret ”Generația Unificată” am lucrat împreună cu consultanți din mediul de business si publicitate pentru a-i ajuta pe tineri să își rafineze ideile de proiect social , să le implementeze în comunități, să asigure sustenabilitatea acestora și să creeze modele replicabile pentru alți tineri asemenea lor. Am discutat despre ce înseamnă organizarea de eveniment competițional Special Olympics, despre aspectele gestionării unui proiect și despre comunicarea și promovarea unui proiect. La final, tinerii și-au prezentat ideile în fața participanților. Georgiana Bighescu și Mihai Arsenie, doi tineri care au început deja să implementeze un proiect de incluziune socială, au exemplificat din experiența lor. Proiectul lor – ”Together for a Unified Generation” (Împreună pentru o Generație Unificată) – a fost prezentat în cadrul Summit-ului GenUin Social Impact, care a avut loc la Los Angeles, cu ocazia Jocurilor Mondiale Special Olympics; de asemenea, acest proiect a primit finanțare pentru a putea fi implementat.

Materiale educative pentru sesiunile de instruire din cadrul Summit-ul de Tineret „Generația Unificată” au puse la dispoziție prin amabilitatea Junior Achievement Romania.

DSC_0011 DSC_0063

DSC_0223 DSC_0388 DSC_0470 DSC_0507 DSC_0577 DSC_0662

Comments are closed