10 iulie 2015
Invitație de presă
Competiție de gimnastică unificată, București
Fundaţia Special Olympics România vă invită să luați parte la evenimentul sportiv organizat în cadrul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down- etapă esențială spre o viață independentă”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Competiția de gimnastică unificată va avea loc, marți 14 iulie 2015, între orele 16.00-18.00, la sala de sport a Școlii Gimnaziale Ferdinand I, Bulevardul Gării Obor nr. 16, sector 2 Bucureşti. La compeție vor participa fete și băieți cu vârste de peste 2 ani cu și fără dizabilități intelectuale.
Scopul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down- etapă esențială spre o viață independentă”este de a crea și aplica un program de Inițiere Motrică Timpurie în cadrul unui grup pentru copii cu sindrom Down și a crește gradul de interacțiune socială și dobîndire de abilități de viață independentă prin intermediul unui sistem de antrenamente și competiții sportive unificate pentru copii și tineri cu și fără sindrom Down. Fundația Special Olympics din România organizează, în cadrul acestui proiect, antrenamente și demonstrații cu exerciții specifice pentru 150 de copii cu Sindrom Down (vârsta: 2-8 ani), antrenamente și competiții de gimnastică unificată pentru 175 de beneficiari cu Sindrom Down și 175 de beneficiari fără dizabilități, training-uri pentru specialiști care lucrează cu aceste grupuri, va facilita accesul membrilor familiilor la informație.
30 Aprilie 2014
COMUNICAT DE PRESĂ
Activități sportive pentru persoane cu Sindrom Down
Fundaţia Special Olympics România anunță începerea proiectului Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down- etapă esențială spre o viață independentă, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014 în cadrul Fondului ONG în România, cu suma de 234.856,16 Euro. Activitățile proiectului se implementează în 6 orașe: București Brașov, Cluj, Craiova, Iași, Târgoviște și în Valea Jiului, în perioada 1 aprilie 2014 – 31 martie 2016.
Sindromul Down este cel mai răspândit sindrom genetic (cromozomial) asociat cu dizabilitatea intelectuală, având o incidență de 1 la 700-1000 de nou-născuți.Din păcate în țara noastră nu există statistici oficiale în ceea ce privește numărul persoanelor cu Sindrom Down, însă se estimează că acesta se ridică la 30.000- 50.000. Asociate sindromului Down pot fi observate întârzieri în dezvoltarea motorie, cognitivă și socială, aceste întârzieri constituindu-se într-una dintre principalele cauze ale non-incluziunii acestor persoane în comunitate (non-incluziune care poate merge până la izolarea totală) și ale unui grad ridicat de dependență față de persoanele în a căror îngrijire se află.
Scopul acestui proiect este de a crea și aplica un program de Inițiere Motrică Timpurie în cadrul unui grup pentru copii cu sindrom Down și a crește gradul de interacțiune socială și dobîndire de abilități de viață independentă prin intermediul unui sistem de antrenamente și competiții sportive unificate pentru copii și tineri cu și fără sindrom Down. Fundația Special Olympics din România va organiza antrenamente și demonstrații cu exerciții specifice pentru 150 de copii cu Sindrom Down (vârsta: 2-8 ani), antrenamente și competiții de gimnastică unificată pentru 175 de beneficiari cu Sindrom Down și 175 de beneficiari fără dizabilități, training-uri pentru specialiști care lucrează cu aceste grupuri, va facilita accesul membrilor familiilor la informație.
De asemenea, în cadrul colaborării dintre Special Olympics România și Special Olympics Islanda vor fi organizate vizite ale specialiștilor islandezi în România și ale specialiștilor români în Islanda.
Partenerul Fundației Special Olympics România este Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București.
Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați pe: Katharina Kiss, Coordonator campanie de promovare, tel.: 0740 165 459, e-mail: k.kiss@specialolympics.ro sau Roxana Ossian, Manager proiect, tel: 0755 740 294, r.ossian@specialolympics.ro.
Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org.
Fundaţia Special Olympics din România a fost înfiinţată în noiembrie 2003, ca parte integrantă a mişcării sportive internaţionale Special Olympics. Special Olympics oferă persoanelor cu nevoi speciale şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi al evenimentelor competitionale. Astfel, sportivii Special Olympics au ocazia de a deveni membri activi ai familiei şi ai comunităţii din care fac parte. Special Olympics constituie o experienţă care insuflă energie, sănătate, încredere în sine şi bucuria de a trăi.
Special Olympics și Paralympics sunt două organizații diferite, recunoscute de către Comitetul Olimpic Internațional. Principala diferență dintre acestea constă în tipul deficiențelor sportivilor participanți și nivelul capacităților sportive ale acestora.
COMUNICAT DE PRESĂ
Seminar pe teme sportive, Bacău
Fundaţia Special Olympics din România va organiza miercuri, 28 octombrie 2015, începând cu ora 14, la sediul Facultății de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, un seminar pe teme sportive, în cadrul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down – etapă esențială spre o viață independentă”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.
La seminar va fi făcută o prezentare a proiectului, dar și a „Metodelor de inițiere motrică timpurie” și a „Metodelor de antrenament în Gimnastica Unificată”.
La acest eveniment sunt invitați să participe stundeți, profesori universitari și antrenori. Evenimentul are loc în Corpul D al Universității , Calea Mărășești, nr. 157.
Scopurile proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down – etapă esențială spre o viață independentă” sunt de a crea și aplica un program de Inițiere Motrică Timpurie în cadrul unui grup pentru copii cu sindrom Down și a crește gradul de interacțiune socială și dobândire de abilități de viață independentă prin intermediul unui sistem de antrenamente și competiții sportive unificate pentru copii și tineri cu și fără sindrom Down. Beneficiarii direcți ai proiectului sunt: 150 de copii cu Sindrom Down având vârstele cuprinse între 2 si 8 ani; 175 de copii, adolescenți și tineri cu Sindrom Down cu vârstele cuprinse între 8 și 25 de ani și 175 de copii, adolescenți și tineri fără dizabilități cu vârstele cuprinse între 8 și 25 de ani. Activitățile se desfășoară în 6 orașe: București, Brașov, Cluj, Craiova, Iași, Târgoviște și în Valea Jiului, în perioada 1 aprilie 2014 – 31 martie 2016.
Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org.
COMUNICAT DE PRESĂ
Seminar de Prezentare a Programului „Participă!”, Bacău
Fundaţia Special Olympics din România va organiza miercuri, 28 octombrie 2015, începând cu ora 14, la sediul Facultății de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, un seminar de prezentare al programului „Participă!” în cadrul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down – etapă esențială spre o viață independentă”, proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.
La evenimetul care va avea loc la sediul Facultății de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, începând cu ora 14, sunt invitați să participe studenți și profesori . Seminarul va fi susținut în Corpul D al Universității , Calea Marasesti, nr. 157.
Programul „Participă!” îşi propune să conştientizeze elevii din şcolile de masă cu privire la problematica persoanelor cu dizabilităţi. Profesorii invitați la seminar vor fi invitați să discute depsre provocările incluziunii în învățământul de masă a elevilor cu dizabilităţi.
Programul „Participă!” a fost implementat în toate judeţele ţării încă din anul 2004. În cadrul acutivităților este distribuit și manualul „Participă!” care vorbeşte despre lumea învingătorilor cu dizabilități şi este o poartă prin care tinerii pot să descopere o cale spre o societate mai bună pentru noi toţi. Manualul se distribuie gratuit profesorilor din şcolile de masă şi este special conceput pentru elevii fara dizabilităţi.
Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org.
Seminar de Prezentare a Programului „Participă!”, la Bacău, 28 octombrie 2015
Fundaţia Special Olympics din România a organizat miercuri, 28 octombrie 2015, un seminar de prezentare al programului „Participă!” în cadrul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down – etapă esențială spre o viață independentă”, proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.
La evenimetul care a avut loc, între orele 14.00-16.30, la sediul Facultății de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Au participat 22 de persoane: părinți, specialiști de la CSEI Bacău, logopezi și profesori de la Centrul Logopedic Interșcolar Bacău, Colegiul Economic „I. Ghica”, Școala Gimnaziala „Maria Montessori”, Școala Gimnazială „Constantin Platon”, Liceul „Anghel Saligny”, Școala Gimnazială „Alecu Russo”. Toți participanții au primit manualul „Participă!” și materiale informative despre proiect.
Programul „Participă!” îşi propune să conştientizeze elevii din şcolile de masă cu privire la problematica persoanelor cu dizabilităţi. Profesorii invitați la seminar au discutat despre provocările incluziunii în învățământul de masă a elevilor cu dizabilităţi și vor participa alături de elevii lor la Concursul „Participă!” la jumătatea lunii iunie.
Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org.
Seminar pe teme sportive la Bacău, 28 octombrie 2015
Fundaţia Special Olympics din România a organizat miercuri, 28 octombrie 2015, în intervalul orar 14.00-16.30, un seminar pe teme sportive, în Aula Facultății de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău. Seminarul a avut loc în cadrul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down – etapă esențială spre o viață independentă”, proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. La eveniment au participat 90 de persoane: cadre universitare, studenți, părinți ai persoanelor cu dizabilități din Bacău, specialiști de la Asociația Down Bacău și de la Asociația Trebuie Bacău.
Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org
16 noiembrie 2015
Seminar de Prezentare a Programului „Participă!”, Cluj-Napoca
Fundaţia Special Olympics din România va organiza luni, 16 noiembrie 2015, începând cu ora 15, la sediul Liceului Teoretic Gheorghe Sincai din Cluj-Napoca, un seminar de prezentare al programului „Participă!” în cadrul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down – etapă esențială spre o viață independentă”, proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.
La evenimetul care va avea loc la sediul Liceului Teoretic Gheorghe Sincai din Cluj-Napoca sunt invitați să participe învățători și profesori diriginți.
Programul „Participă!” îşi propune să conştientizeze elevii din şcolile de masă cu privire la problematica persoanelor cu dizabilităţi. Profesorii invitați la seminar vor fi invitați să discute despre provocările incluziunii în învățământul de masă a elevilor cu dizabilităţi.
Programul „Participă!” a fost implementat în toate judeţele ţării încă din anul 2004. În cadrul acutivităților este distribuit și manualul „Participă!” care vorbeşte despre lumea învingătorilor cu dizabilități şi este o poartă prin care tinerii pot să descopere o cale spre o societate mai bună pentru noi toţi.
Manualul se distribuie gratuit profesorilor din şcolile de masă şi este special conceput pentru elevii fara dizabilităţi.
Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org.
17 noiembrie 2015
Seminar de Prezentare a Programului „Participă!”, Cluj-Napoca
Fundaţia Special Olympics din România a organizat luni, 16 noiembrie 2015, începând cu ora 15, la sediul Liceului Teoretic Gheorghe Sincai din Cluj-Napoca, un seminar de prezentare al programului „Participă!” în cadrul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down – etapă esențială spre o viață independentă”, proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.
La evenimetul de la Licelul Teoretic Gheorghe Sincai din Cluj-Napoca au participat 16 profesori diriginți și profesori de sprijin din 6 școli gimnaziale și licee din Cluj.
Programul „Participă!” îşi propune să conştientizeze elevii din şcolile de masă cu privire la problematica persoanelor cu dizabilităţi. Profesorii invitați la seminar vor fi invitați să discute despre provocările incluziunii în învățământul de masă a elevilor cu dizabilităţi.
Programul „Participă!” a fost implementat în toate judeţele ţării încă din anul 2004. În cadrul acutivităților este distribuit și manualul „Participă!” care vorbeşte despre lumea învingătorilor cu dizabilități şi este o poartă prin care tinerii pot să descopere o cale spre o societate mai bună pentru noi toţi. Manualul se distribuie gratuit profesorilor din şcolile de masă şi este special conceput pentru elevii fara dizabilităţi.
Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org.
18 noiembrie 2015
Summit-ul de Tineret „Generația Unificată”
INVITAȚIE DE PRESĂ
Fundația Special Olympics dinRomania organizează, în perioada 18-20 noiembrie 2015 , la Brașov, Summit-ul de Tineret „Generația Unificată”, în cadrul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down – etapă esențială spre o viață independentă” proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România.
Evenimentul, care are loc la Hotel Casa Muresan din Strada Nicopole Nr.54 , își propune să reunească echipe mixte de tineri cu și fără dizabilități intelectuale, care vor să schimbe comunitatea imediată în care trăiesc prin intermediul unor proiecte de incluziune socială, create și implementate împreună, cu susținerea profesorilor și a părinților.
Participanții la eveniment vin din Cluj-Napoca, Craiova, București, Iași, Târgoviște, Bacău,Petroșani și Brașov.
La Summit-ul de Tineret ”Generația Unificată” vom lucra împreună cu consultanți din mediul de business si publicitate pentru a-i ajuta pe tineri să își rafineze ideile de proiect, să le implementeze în comunități, să asigure sustenabilitatea acestora și să creeze modele replicabile pentru alți tineri asemenea lor. Vom discuta despre ce înseamnă organizarea de eveniment competițional Special Olympics, despre aspectele gestionării unui proiect și despre comunicarea si promovarea unui proiect. La final, tinerii își vor prezenta ideile în fața participanților. Georgiana Bighescu și Mihai Arsenie, doi tineri care au început deja să implementeze un proiect de incluziune socială, vor exemplifica din experiența lor. Proiectul lor – ”Together for a Unified Generation” (Împreună pentru o Generație Unificată) – a fost prezentat în cadrul Summit-ului GenUin Social Impact, care a avut loc la Los Angeles, cu ocazia Jocurilor Mondiale Special Olympics; de asemenea, acest proiect a primit finanțare pentru a putea fi implementat.
Materialele educative pentru sesiunile de instruire din cadrul Summit-ul de Tineret „GenerațiaUnificată” sunt puse la dispoziție prin amabilitatea Junior Achievement Romania.
24 noiembrie 2015
Seminar pe teme sportive, Simeria Veche
Fundaţia Special Olympics din România a organizat marți, 24 noiembrie 2015, în intervalul orar 10.30-12.00, un seminar pe teme sportive, la Centrul de Pedagogie Curativă din Simeria Veche. Seminarul a avut loc în cadrul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down – etapă esențială spre o viață independentă”, proiect finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. La eveniment au participat 50 de persoane: 15 specialiști, 1 inspector de specialitate, 3 profesori psihopedagogi, 3 profesori kinetoterapeuti, 8 parinți; acestora li s-au adăugat 20 de copii și adulți cu Sindrom Down.
Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi ww.eeagrants.org
3 decembrie 2015
Competiție de gimnastică unificată, București
Comunicat de presă
Fundaţia Special Olympics România vă invită să luați parte la evenimentul sportiv organizat în cadrul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down- etapă esențială spre o viață independentă”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Competiția de gimnastică unificată va avea loc, joi, 3 decembrie 2015, de la ora 14, la Sala de Sport Apollo, din sectorul 3. La competiție vor participa fete și băieți, cu și fără dizabilități intelectuale, de la organizații și asociații din București.
Scopul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down- etapă esențială spre o viață independentă” este de a crea și aplica un program de Inițiere Motrică Timpurie în cadrul unui grup pentru copii cu sindrom Down și a crește gradul de interacțiune socială și dobîndire de abilități de viață independentă prin intermediul unui sistem de antrenamente și competiții sportive unificate pentru copii și tineri cu și fără sindrom Down. Fundația Special Olympics din România organizează, în cadrul acestui proiect, antrenamente și demonstrații cu exerciții specifice pentru 150 de copii cu Sindrom Down (vârsta: 2-8 ani), antrenamente și competiții de gimnastică unificată pentru 175 de beneficiari cu Sindrom Down și 175 de beneficiari fără dizabilități, training-uri pentru specialiști care lucrează cu aceste grupuri, va facilita accesul membrilor familiilor la informație. Activitățile proiectului se implementează în 6 orașe: București, Brașov, Cluj, Craiova, Iași, Târgoviște și în Valea Jiului, în perioada 1 aprilie 2014 – 31 martie 2016.
8 decembrie 2015
Competiție de gimnastică unificată, Târgoviște
Comunicat de presă
Fundaţia Special Olympics din România vă invită să luați parte la evenimentul sportiv organizat în cadrul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down- etapă esențială spre o viață independentă”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Competiția de gimnastică unificată va avea loc, marți, 8 decembrie 2015, de la ora 11, în sala de sport a Școlii Nr.11 „Paul Bănică”, str. Moldovei, Nr. 3. La competiție vor participa fete și băieți, cu și fără dizabilități intelectuale, de la organizații și asociații din Târgoviște. Sunt așteptați la eveniment sportivi de la Asociația „EU POT” Târgoviște, Școala Specială Târgoviște, DGASPC- CSS Floare de Colț și partneneri de la Școala „Mihai Viteazul” , Școala „Smaranda Gheorghiu”, Școala „Grigore Alexandrescu” și Școala „Șerban Cioculescu”.
Scopul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down- etapă esențială spre o viață independentă” este de a crea și aplica un program de Inițiere Motrică Timpurie în cadrul unui grup pentru copii cu sindrom Down și a crește gradul de interacțiune socială și dobîndire de abilități de viață independentă prin intermediul unui sistem de antrenamente și competiții sportive unificate pentru copii și tineri cu și fără sindrom Down. Fundația Special Olympics din România organizează, în cadrul acestui proiect, antrenamente și demonstrații cu exerciții specifice pentru 150 de copii cu Sindrom Down (vârsta: 2-8 ani), antrenamente și competiții de gimnastică unificată pentru 175 de beneficiari cu Sindrom Down și 175 de beneficiari fără dizabilități, training-uri pentru specialiști care lucrează cu aceste grupuri. Activitățile proiectului se implementează în 6 orașe: București, Brașov, Cluj, Craiova, Iași, Târgoviște și în Valea Jiului, în perioada 1 aprilie 2014 – 31 martie 2016.
11 decembrie 2015
Competiție de gimnastică unificată, Petroșani
Fundaţia Special Olympics România vă invită să luați parte la evenimentul sportiv organizat în cadrul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down- etapă esențială spre o viață independentă”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Competiția de gimnastică unificată va avea loc, vineri, 11 decembrie 2015, de la ora 10, în sala de sport a Școlii „I.G.Duca”, str. Oituz, nr. 7. La competiție vor participa fete și băieți, cu și fără dizabilități intelectuale, de la organizații, școli și asociații din Petroșani, Lupeni, Simeria, Hunedoara.
Scopul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down- etapă esențială spre o viață independentă” este de a crea și aplica un program de Inițiere Motrică Timpurie în cadrul unui grup pentru copii cu sindrom Down și a crește gradul de interacțiune socială și dobîndire de abilități de viață independentă prin intermediul unui sistem de antrenamente și competiții sportive unificate pentru copii și tineri cu și fără sindrom Down.
Fundația Special Olympics din România organizează, în cadrul acestui proiect, antrenamente și demonstrații cu exerciții specifice pentru 150 de copii cu Sindrom Down (vârsta: 2-8 ani), antrenamente și competiții de gimnastică unificată pentru 175 de beneficiari cu Sindrom Down și 175 de beneficiari fără dizabilități, training-uri pentru specialiști care lucrează cu aceste grupuri. Activitățile proiectului se implementează în 6 orașe: București, Brașov, Cluj, Craiova, Iași, Târgoviște și în Valea Jiului, în perioada 1 aprilie 2014 – 31 martie 2016.
Eveniment sportiv, Craiova, 2 martie 2016
Fundaţia Special Olympics România organizează miercuri, 2 martie 2016, un eveniment sportiv organizat în cadrul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down- etapă esențială spre o viață independentă”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Competiția va avea loc între orele 11.30-14.00, la sala de sport „Ion Constantinescu” din Craiova. Sportivii vor concura la: traseu aplicativ „Inițiere motorie timpurie”- pentru copii cu vârstele între 2 și 8 ani și la gimnastică unificată – traseu aplicativ- pentru copiii și adulții cu și fără Sindrom Down. Sunt așteptați copii și tineri cu și fără dizabilități intelctuale din județul Dolj de la ALDO-CET Băilești, Școala Specială Sfântul Mina, Asociația Acces, Asociația Vasiliada, Liceul Tehnologic Special „Beethoven”, Școala Gimnazială „Elena Farago”, Liceul „Matei Basarab” și beneficiari ai DGASPC. Activitățile proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down- etapă esențială spre o viață independentă”se implementează în 10 orașe: București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgoviște, Simeria și în Valea Jiului: la Petroșani și Lupeni, în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016.
Bacău, 16 martie 2016
Eveniment sportiv, Bacău
Fundaţia Special Olympics România organizează miercuri, 16 martie 2016, la Bacău, un eveniment sportiv în cadrul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down- etapă esențială spre o viață independentă”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.
Competițiile vor avea loc, între orele 11.00-15.00, la sala de sport „Orizont” din cadrul campusului Universității „Vasile Alecsandri” . Sportivii cu dizabilități intelectuale din județul Bacău vor concura la: traseu aplicativ „Inițiere motorie timpurie”- pentru copii cu vârstele între 2 și 8 ani și la gimnastică unificată – traseu aplicativ- pentru copiii și adulții cu și fără Sindrom Down. Sunt așteptați sportivi de la Asociația Sindrom Down Bacău, CRRPH Ungureni, CSEI nr. 2 Comănesti, Școala Gimnazială Specială Maria Montessori, Organizația Trebuie Bacău.
Activitățile proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down- etapă esențială spre o viață independentă”se implementează în 10 orașe: București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgoviște, Simeria și în Valea Jiului: la Petroșani și Lupeni, în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016.
Bacău, 16 martie 2016
Concursul „Participă!” , Bacău
Fundaţia Special Olympics România organizează miercuri, 16 martie 2016, Concursul „Participă!” în cadrul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down- etapă esențială spre o viață independentă”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Concursul de proiecte „Participă!” va avea loc la Universitatea ”Vasile Alecsandri” din Bacău, din Calea Mărăşeşti, nr. 157. Evenimenul va începe la ora 12.45 și va dura până la ora 15.30 și se va desfășura în sala Amfiteatru ”Vasile Alecsandri”, etaj 1, corp D.
Concursul „Participă!” urmărește nivelul de implicare și de cunoștințe al elevilor cu privire la integrarea elevilor cu dizabilități fizice în școlile de masă.
Sunt așteptați să participe elevi de la școli din județul Bacău de la : Colegiul Economic „Ion Ghica”, Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, Școala Gimnazială Nr. 9, Şcoala Gimnazială Specială „Maria Montessori” și Școala Gimnazială Solonț.
Activitățile proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down- etapă esențială spre o viață independentă”se implementează în 10 orașe: București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgoviște, Simeria și în Valea Jiului: la Petroșani și Lupeni, în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016.
Eveniment sportiv, 24 martie 2016, Simeria Veche
Fundaţia Special Olympics România organizează joi, 24 martie 2016, un eveniment sportiv în cadrul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down- etapă esențială spre o viață independentă”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Competiția va avea la Simeria Veche între orele 10.00-14.00, la Sala Polivalentă de la Centrul de Pedagogie Curativă.
Sportivii vor concura la: traseu aplicativ „Inițiere motorie timpurie”- pentru copii cu vârstele între 2 și 8 ani și la gimnastică unificată – traseu aplicativ- pentru copiii și adulții cu și fără Sindrom Down.
Sunt așteptați copii și tineri cu dizabilități intelectuale de la Centrul de Pedagogie Curativă din Simeria Veche, CSEI „Rudolf Steiner” Hunedoara, CSEI „Rudolf Steiner” Lupeni, Asociatia de Voluntariat Casa Pollicino din Petroșani, dar și sportivi de la Liceului Tehnologic „Ovid Densușianu” Călan.
Activitățile proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down- etapă esențială spre o viață independentă”se implementează în 10 orașe: București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgoviște, Simeria și în Valea Jiului: la Petroșani și Lupeni, în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016.
Încheierea proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down – etapă esențială spre o viață independentă”
București, 24 aprilie 2016
CONFERINȚĂ DE PRESĂ
Fundaţia Special Olympics România are plăcerea de a vă invita să luați parte la conferința de finalizare a proiectului Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down – etapă esențială spre o viață independentă, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.
Evenimentul se va desfășura marți, 26 aprilie 2016, începând cu ora 10.30, la Hotel Double Tree by Hilton, Str. Nerva Traian nr 3A, sector 3, din București și reunește specialiști din ONG-uri, profesori, voluntari, părinți. Ne propunem să prezentăm rezultatele proiectului și cele mai importante lecții învățate. Vom prezenta și vom oferi participanților ghidurile de Inițiere Motrică Timpurie și de Gimnastică Unificată, realizate în cadrul proiectului cu scopul de a facilita accesul specialiștilor la informația necesară replicării unor astfel de activități. Cu această ocazie vom lansa, în premieră, filmul de proiect, documentar cu rol educativ al activităților desfășurate.
Proiectul a fost implementat în 10 orașe (București, Brașov, Bacău, Cluj, Craiova, Iași, Târgoviște, Petroșani, Simeria, Lupeni) în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016, în parteneriat cu Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București. Special Olympics Islanda a fost colaborator. Scopul proiectului a fost acela de a crea și aplica un program de Inițiere Motrică Timpurie în cadrul unui grup de copii cu sindrom Down și de a crește gradul de interacțiune socială și dobândire de abilități de viață independentă prin intermediul unui sistem de antrenamente și competiții sportive unificate pentru copii și tineri cu și fără sindrom Down.
Sindromul Down este cel mai răspândit sindrom genetic (cromozomial) asociat cu dizabilitatea intelectuală, având o incidență de 1 la 700-1000 de nou-născuți. Asociate sindromului Down pot fi observate întârzieri în dezvoltarea motorie, cognitivă și socială, aceste întârzieri constituindu-se într-una dintre principalele cauze ale non-incluziunii acestor persoane în comunitate.
Vă invităm să fiți alături de noi și vă rugăm să confirmați prezența dumneavostră până la data de 25 aprilie 2016, la datele de contact: Emilia Ispas, Coordonator Program Participă!, tel.: 0741 176 206, e-mail: e.ispas@specialolympics.ro; Corina Radu, Coordonator Comunicare, tel: 0724 083 020, c.radu@specialolympics.ro.