Seminar pe Teme Sportive, Bacău

Fundaţia Special Olympics din România va organiza miercuri,  28 octombrie 2015, începând cu ora 14, la sediul  Facultății de Ştiinţe ale Mişcării, Sportului şi Sănătăţii de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, un seminar pe teme sportive,  în cadrul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down – etapă esențială spre o viață independentă”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

La seminar va fi făcută o prezentare a proiectului, dar și a „Metodelor de inițiere motrică timpurie” și a „Metodelor de antrenament în Gimnastica Unificată”.

La acest eveniment sunt invitați să participe stundeți, profesori universitari și antrenori. Evenimentul are loc în Corpul D al Universității , Calea Mărășești, nr. 157.

Scopurile proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down – etapă esențială spre o viață independentă” sunt de a crea și aplica un program de Inițiere Motrică Timpurie în cadrul unui grup pentru copii cu sindrom Down și a crește gradul de interacțiune socială și dobândire de abilități de viață independentă prin intermediul unui sistem de antrenamente și competiții sportive unificate pentru copii și tineri cu și fără sindrom Down.  Beneficiarii direcți ai proiectului sunt: 150 de copii cu Sindrom Down având vârstele cuprinse între 2 si 8 ani; 175 de copii, adolescenți și tineri cu Sindrom Down cu vârstele cuprinse între 8 și 25 de ani și 175 de copii, adolescenți și tineri fără dizabilități cu vârstele cuprinse între 8 și 25 de ani. Activitățile se desfășoară în 6 orașe: București, Brașov, Cluj, Craiova, Iași, Târgoviște și în Valea Jiului, în perioada 1 aprilie 2014 – 31 martie 2016.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org.

Comments are closed