Încheierea proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down – etapă esențială spre o viață independentă”

București, 24 aprilie 2016

CONFERINȚĂ DE PRESĂ

Fundaţia Special Olympics România are plăcerea de a vă invita să luați parte la conferința de finalizare a proiectului Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down – etapă esențială spre o viață independentă, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Evenimentul se va desfășura marți, 26 aprilie 2016, începând cu ora 10.30, la Hotel Double Tree by Hilton, Str. Nerva Traian nr 3A, sector 3, din București și reunește specialiști din ONG-uri, profesori, voluntari, părinți. Ne propunem să prezentăm rezultatele proiectului și cele mai importante lecții învățate. Vom prezenta și vom oferi participanților ghidurile de Inițiere Motrică Timpurie și de Gimnastică Unificată, realizate în cadrul proiectului cu scopul de a facilita accesul specialiștilor la informația necesară replicării unor astfel de activități. Cu această ocazie vom lansa, în premieră, filmul de proiect, documentar cu rol educativ al activităților desfășurate.

Proiectul a fost implementat în 10 orașe (București, Brașov, Bacău, Cluj, Craiova, Iași, Târgoviște, Petroșani, Simeria, Lupeni) în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016, în parteneriat cu  Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București. Special Olympics Islanda a fost colaborator. Scopul proiectului a fost acela de a crea și aplica un program de Inițiere Motrică Timpurie în cadrul unui grup de copii cu sindrom Down și de a crește gradul de interacțiune socială și dobândire de abilități de viață independentă prin intermediul unui sistem de antrenamente și competiții sportive unificate pentru copii și tineri cu și fără sindrom Down.

Sindromul Down este cel mai răspândit sindrom genetic (cromozomial) asociat cu dizabilitatea intelectuală, având o incidență de 1 la 700-1000 de nou-născuți. Asociate sindromului Down pot fi observate întârzieri în dezvoltarea motorie, cognitivă și socială, aceste întârzieri constituindu-se într-una dintre principalele cauze ale non-incluziunii acestor persoane în comunitate.

Vă invităm să fiți alături de noi și vă rugăm să confirmați prezența dumneavostră până la data de 25 aprilie 2016, la datele de contact: Emilia Ispas, Coordonator Program Participă!, tel.: 0741 176 206, e-mail: e.ispas@specialolympics.ro; Corina Radu, Coordonator Comunicare, tel: 0724 083 020,  c.radu@specialolympics.ro.

Comments are closed