Eveniment sportiv, Craiova, 2 martie 2016

Comunicat post eveniment
Fundaţia Special Olympics România a organizat miercuri, 2 martie 2016, un eveniment sportiv organizat în cadrul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down- etapă esențială spre o viață independentă”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Competiția a avut loc între orele 11.30-14.00, la sala de sport „Ion Constantinescu” din Craiova. Sportivii au concurat la: traseu aplicativ „Inițiere motorie timpurie”- pentru copii cu vârstele între 2 și 8 ani și la gimnastică unificată – traseu aplicativ- pentru copiii și adulții cu și fără Sindrom Down.
Au participat la competiții 77 de copii și tineri cu si fără dizabilități intelectuale de la: Asociația Langdon Down Oltenia- Centrul Educațional Teodora, Școala Specială Gimnazială Sfântul Mina, Asociația „Vasiliada”, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj, Liceul Tehnologic Special „Beethoven”, Școala Gimnazială „Elena Farago”, Liceul „Matei Basarab”, Colegiul Tehnic de Arte și Meserii „Constantin Brancuși”. Le-au fost alături 51 de părinți, antrenori, profesori, kinetoterapeuți, specialiști din ONG-uri și instituții de stat, 13 cadre universitare de la Facultatea de Educație Fizică și Sport, 29 de studenți de la Facultatea de Educație Fizică și Sport.
Activitățile proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down- etapă esențială spre o viață independentă”se implementează în 10 orașe: București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgoviște, Simeria și în Valea Jiului: la Petroșani și Lupeni, în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016.
IMG_2138 IMG_2225 IMG_2230 IMG_2275

Comments are closed