Eveniment sportiv, Cluj-Napoca, 19 aprilie 2016

Comunicat post eveniment

Fundaţia Special Olympics România a organizat, marți, 19 aprilie 2016, un eveniment sportiv în cadrul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down- etapă esențială spre o viață independentă”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Competițiile au avut loc la Cluj-Napoca, la Facultatea de Educație Fizică și Sport, Parcul „Iuliu Hațieganu”.

Sportivii au concurat la: Traseu aplicativ „Inițiere motorie timpurie”- pentru copii cu vârstele între 2 și 8 ani și la Gimnastică unificată – traseu aplicativ- pentru copiii și adulții cu și fără Sindrom Down cu vârste cuprinse între 8 și 25 de ani. După competiții, ca activități sportive recreative, sportivii au jucat badminton și bocce și au dansat, alături de un instructor, zumba.

La competiții au participat 150 de copii și tineri cu dizabilități intelectuale din zece localități în care au avut loc activități în proiect. Au fost prezenți sportivi din Cluj-Napoca de la: Centrul Comunitar Județean, Asociația Rita 21, Centrul de zi „Sf. Maria”, Centrul Educațional „Raluca”, CSEI Cluj, Asociația AGA Down , Asociația P.A.S. (Pentru Acei Special ), Grădinița Specială; de la Târgoviște de la Asociația „EU POT”, de la Bacău de la Asociația Sindrom Down Bacău și Școala Platon, de la Iași de la Asociația „Renasterea Speranței”, Școala Specială „Constantin Păunescu” și de la Liceul Pedagogic „Vasile Lupu”. Au participat, de asemenea, sportivi de la Petroșani, Băilești, Lupeni, Simeria și Brașov reprezentând : Școala Gimnazială „I.G.Duca”, ALDO-CET Băilești, Liceul „Mihai Viteazul” Băilești, Asociația Down Valea Jiului, CSEI Rudolf Steiner, Școala nr. 3, Centrul de Pedagogie Curativă Simeria Veche, Liceul Tehnic de Transport Feroviar„Anghel Saligny” și Școala Profesională Specială Codlea și CSEI Brașov. Din București, au participat la competiții tineri de la Asociația Down Plus București, Asociația Sindrom Down București și de la Asociația „Mihai”. Alături de sportivi s-au aflat 40 de studenți voluntari de la Universitatea „Valahia” din Târgoviște, Universitatea „Transilvania” din Brașov și de la Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București.

Activitățile proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down- etapă esențială spre o viață independentă”se implementează în 10 orașe: București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgoviște, Simeria și în Valea Jiului: la Petroșani și Lupeni, în perioada 1 aprilie 2014 – 30 aprilie 2016.

cluj 1 cluj 2 cluj 3 cluj 4

Comments are closed