Eveniment Lansare Proiect, București

Fundaţia Special Olympics România a organizat vineri, 9 mai 2014, evenimentul de lansare a proiectului Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down- etapă esențială spre o viață independentă, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Activitatea s-a desfășurat la sediul Fundației Româno-Americane, începând cu ora 10.00. Din partea Fundației Special Olympics au fost prezenți și au luat cuvântul managerul de proiect, coordonatorul de evenimente sportive și Șerban Nicolescu, tânăr cu Sindrom Down. Acestora li s-au alăturat reprezentanții partenerului, Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport (UNEFS), respectiv d-na Profesor universitar doctor Aura Bota și dl. Profesor universitar doctor Florin Pelin. Au fost prezentate: scopul și activitățile proiectului, au fost descrise grupurile de beneficiari și Sindromul Down, s-a vorbit despre importanța sportului pentru persoane cu Sindrom Down și despre beneficiile parteneriatului dintre cele două entități implicate în proiect.

La acest eveniment au luat parte: 5 reprezentanți ai presei, 4 cadre universitare (UNEFS), 9 studenți (UNEFS), 2 specialiști din partea ONG-urilor, 4 profesori de sport/antrenori de la școli de masă și școli speciale, 9 părinți/membri de familie ai unor copii și tineri cu Sindrom Down, 19 profesori din școli de masă.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org.

LansareProiect9mai

Comments are closed