Concursul Școlar de Proiecte Participă! – Târgoviște

DSC_0037

Pe 17 noiembrie 2014,  a avut loc la Școala Gimnazială  Mihai Viteazul din Târgoviște, Concursul Școlar de Proiecte Participă!  organizat în cadrul proiectului Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down – etapă esențială spre o viață independentă, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul  Fondului ONG în România, organizat de Fundația Special Olympics din România.

La acest eveniment au fost invitați 14 profesori diriginți, învățători și profesori de sprijin împreună cu 28 de elevi de la trei școli: Școala Gimnazială Mihai Viteazul, Școala Gimnazială Tudor Vladimirescu și Școala Gimnazială Grigore Alexandrescu.

În timpul celor trei ore în care elevii și-au aratat susținerea față de tinerii cu dizabilități am văzut desene și afișe pline de semnificații, poze din timpul orelor de clasă unde elevii au lucrat alături de colegii lor cu dizabilități. La Târgoviște am văzut profesori inventivi și motivați să lucreze cu elevi cu dizabilități.

Participanții au avut ocazia să asculte discursul emoționant al sportivului cu Sindrom Down, Șerban Nicolescu și să vadă în realizările lui un model de urmat: numai prin multă muncă, susținerea celor din jur și perseverență poți ajunge să îti atingi potențialul maxim și să demontrezi că doar abilitățile sunt cele care contează cu adevărat.

Programul Participă! este un program de educare a copiilor din școlile de masă despre felul în care ar trebui să interacționeze cu persoanele cu dizabilități.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro

DSC_0069   DSC_0060 DSC_0072

Comments are closed