Concursul Școlar de Proiecte Participă! – Colegiul Național Unirea din Brașov

Pe 26 februarie 2015, ne-am aflat la Colegiul Național Unirea din Brașov.  Evenimentul găzduit de colegiul brașovean i-a impresionat pe oaspeții noștri islandezi.  Concursul „Participă!” are loc în cadrul proiectului „Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down- etapă esențială spre o viață independentă”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

La acest eveniment au participat 25 de profesori  împreună cu 50 de elevi de la: Colegiul Național Unirea, Școala Nr. 8 din Brașov, Liceul de Arte Plastice ” H.M. Teutsch”, Școlile gimnaziale 15, 25 și 19 din Brașov , Școala Gimnazială Nr.3 “Pompiliu Dan” Zărnești, Liceul Teoretic “Zajzoni Rab Istvan” Săcele.

În timpul a  trei ore de concurs în care elevii și-au aratat susținerea față de tinerii cu dizabilități prezentând desene, compuneri și chiar intonând un imn.

Programul Participă! este un program de educare a copiilor din școlile de masă despre felul în care ar trebui să interacționeze cu persoanele cu dizabilități.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro

DSC_0519

DSC_0483

DSC_0599

DSC_0541

Comments are closed