Concursul Școlar de Proiecte Participă! – București, Colegiul Național Matei Basarab

DSC_0156

Pe 11 noiembrie 2014 a avut loc la Colegiul Național  Matei Basarab din București, Concursul Școlar de Proiecte  Participă! organizat în cadrul proiectului  Dezvoltarea de abilități motorii la persoane cu Sindrom Down – etapă esențială spre o viață independentă, finanțat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul  Fondului ONG în România, organizat de Fundația Special Olympics din România.

La acest eveniment au fost invitați 16 profesori diriginți împreună cu 33 de elevi de la: Colegiul Național Matei Basarab , Colegiul Național Gheorghe Șincai , Colegiul Național  Ion Neculce, Colegiul Economic Viilor, Colegiul Tehnic Gheorghe Asachi, Școala Gimnaziala I. C. Brătianu, Școala Gimnazială Ferdinand I, Școala Gimnazială I.G. Duca.

În timpul celor trei ore în care elevii și-au aratat susținerea față de tinerii cu dizabilități nu am văzut numai desene și afise pline de semnificații, ci și filme și prezentări realizate de liceeni care au reușit să surprindă foarte bine spiritul Special Olympics care promovează toleranța, respectul și incluziunea.

Participanții au avut ocazia să asculte discursul emoționant al sportivului cu Sindrom Down, Șerban Nicolescu și să vadă în realizările lui un model de urmat: numai prin multă muncă, susținerea celor din jur și perseverență poți ajunge să îti atingi potențialul maxim și să demonsrezi că doar abilitățile sunt cele care contează cu adevărat.

Programul Participă! este un program de educare a copiilor din școlile de masă despre felul în care ar trebui să interacționeze cu persoanele cu dizabilități.

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro

DSC_0139DSC_0062DSC_0110

Comments are closed