2% PENTRU SPECIAL OLYMPICS ROMÂNIA

12 Ian 2015

Conform art. 84, alin. 2 din Codul Fiscal, puteţi direcţiona  2% din impozitul pe venit către o organizaţie non-guvernamentala.

Cei 2% reprezintă o parte din impozitul care s-a virat statului pentru salariul dumneavoastră din anul 2014.

Puteţi alege ca această sumă să fie redirecţionată către FUNDAŢIA SPECIAL OLYMPICS DIN ROMÂNIA şi , astfel, să sprijiniţi integrarea socială a persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, oferindu-le acestora şansa de a-şi descoperi şi dezvolta potenţialul şi calităţile sportive prin intermediul programelor de pregătire şi a evenimentelor competiționale, organizate pe tot parcursul anului.

Jurământul sportivilor Special Olympics este: „ Vreau să câştig, dar dacă nu pot câştiga, vreau să fiu brav în încercarea mea!”
Vă invităm sa aflaţi mai multe despre activitatea şi programele fundaţiei atât pe pagina noastră web, cât şi pe pagina de facebook: Special Olympics România.

Pentru redirecţionarea impozitului va trebui să completaţi şi să depuneţi la Administratia  Finanţelor  Publice (ANAF) a localităţii de domiciliu unul dintre formularele de mai jos, în funcţie de situaţia veniturilor dumneavoastră:

•    dacă aţi avut venituri doar din salariu descărcaţi formularul 230  (formular precompletat cu datele Fundaţiei Special Olympics)

•    dacă aţi avut şi alte venituri în afara salariului descarcaţi formularul 200 ( formular precompletat cu datele Fundaţiei Special Olympics)

Depuneti formularul la registratura organului fiscal sau trimiteti formularul prin poştă, cu scrisoare recomandată, la Administraţia Finantelor Publice a localităţii de domiciliu.

Formularele pot fi trimise doar până la data de 25 mai 2015.

CITIŢI CU ATENŢIE INSTRUCŢIUNILE PRIVIND COMPLETAREA ŞI DEPUNEREA FORMULARELOR, PE CARE LE GĂSIŢI CA ANEXĂ LA FIECARE FORMULAR.
FORMULARUL SE VA COMPLETA DE MÂNĂ, RESPECTIV DE TIPAR, ÎN DOUĂ EXEMPLARE. UN EXEMPLAR, CU NUMĂRUL DE ÎNREGISTRARE PRIMIT DE LA ADMINISTRAŢIA FINANŢELOR PUBLICE, VA RĂMÂNE LA DUMNEAVOASTRĂ.

Formularele standard, necompletate cu datele noastre, sunt disponibile pe pagina Administraţiei  Finanţelor  Publice ( ANAF) :
•    formularul 230: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/cerere_230_2014.pdf

•    formularul 200 : http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/formulare/dec_200_2014.pdf 
Adresele Administraţiilor Finanţelor Publice le găsiţi tot pe pagina ANAF.

DATELE FUNDAŢIEI SPECIAL OLYMPICS DIN ROMÂNIAnecesare pentru completarea formularelor, sunt următoarele:

Denumire entitate nonprofit: FUNDAŢIA SPECIAL OLYMPICS DIN ROMÂNIA
Cod de identificare fiscală: 16001665
Cont bancar (IBAN): RO71RNCB0071011465350011

Comments are closed